Let op, geld lenen kost ook geld

Auto financieren

Kies uw autofinanciering: in één keer vereffenen, via een leasing, …

Correcte autofinanciering

Bij de aankoop van een nieuwe of tweedehandswagen zijn er verschillende manieren om die te financieren. U kunt de prijs in één keer betalen, opteren voor een leasing of kiezen voor een andere financieringsregeling. Zakelijke klanten en particulieren maken dankzij DR Motors gemakkelijk én à la minute de juiste keuze om hun auto te financieren. Dit zowel op vlak van looptijd als qua voorschot.

Gemakkelijk 

Samen met onze partners gaan we op zoek naar de beste deal voor uw financiering. Daarvoor vergelijken we verschillende banken en producten om u de geschikte formule voor te leggen. 

Snel 

Met uw toestemming schakelen wij snel over tot de bevestiging van uw financieringsplan. Binnen de 24 uur kunt u met uw nieuwe wagen vertrekken.

Op maat

Met de nodige discretie en onze expertise ter zake geven we u steeds persoonlijk en eerlijk advies. Tijdens het hele proces spelen wij perfect in op uw wensen en ook na de aankoop staan we u graag bij met onze full service garagediensten. 

Soorten autofinanciering

Particulieren

- Klassieke financiering

Bij een klassieke financiering wordt de betaling van uw wagen gespreid. De looptijd bedraagt minimaal 24 en maximaal 84 maanden, afhankelijk van de leeftijd van de wagen. U bepaalt zelf het voorschotbedrag.

- Ballonfinanciering

Bij een ballonkrediet betaalt u gedurende een bepaalde periode maandelijkse vaste aflossingen. Aan het einde van die periode, is er nog een openstaande schuld van circa 25% tot 50%, ook wel gekend als de ‘restwaarde’. Op het einde van het contract heeft u twee opties: het resterende bedrag betalen en de auto houden of het resterende bedrag niet betalen en de auto inleveren.

Bedrijven

- Financiële leasing

Bij dit type contract betaalt u maandelijks een vast bedrag om het voertuig te huren. Met die huur wordt het voertuig boekhoudkundig afgeschreven. Daarnaast bevat het leasingcontract een aankoop-optie waarvan het bedrag bepaald wordt bij de ondertekening ervan (met een wettelijk maximum van 15%). Fiscaal gezien wordt het voertuig op de balans geboekt onder vaste materiële activa.

- Financiële renting

Bij een financiële renting wordt expliciet een restwaarde vastgelegd bij het ondertekenen van het contract. Dat bedrag ligt hoger dan 15% van de investering, exclusief btw.

Wilt u uw auto financieren of heeft u vragen over uw huidige autofinanciering? Contacteer ons!